FAQ

G-punkten är i mångas ögon höljt i ett mysterium, men nedan följer de vanligaste frågorna.

Vad är g-punkten?

G-punkten är ett litet område på insidan av vaginans främre vägg som många kvinnor finner stor njutning av att få stimulerad. De senaste forskningsrönen föreslår att g-punkten är en del av den kvinnliga prostatan som är omgärdad av nerver från klitoris.

Var sitter g-punkten?

G-punkten sitter ungefär 2-8 cm in i vaginan och på den främre slidväggen. Grovt räknat är G-punktens storlek som en tiokrona, men kan öka i omkrets när den blir stimulerad.

Har alla kvinnor en g-punkt?

Ja, det är högst sannolikt att alla kvinnor har en g-punkt. Däremot finns det kvinnor som påverkas mycket av g-punktsstimulation, medan det finns andra som inte känner av den eller till och med ogillar känslan.

Vilken är den bästa ställningen?

Eftersom g-punkten sitter på din främre slidvägg så är nästan alla samlagspositioner bakifrån att föredra.

Vad är kvinnlig utlösning/fontänorgasm?

Kvinnlig utlösning eller så kallad “fontänorgasm” är en vätska som kommer från den kvinnliga prostatan. Rytmiska sammandragningar i bäckenmuskulaturen under g-punktsorgasm gör att vissa kvinnor kan avge en sådan vätska. Även om vätskan kan innehålla spår av urin så är kvinnlig utlösning en alkalisk vätska som har fler egenskaper gemensam med den manliga utlösningen.