Ställningar för att komma åt g-punkten

Ligg på rygg och sära på benen eller ligg på mage. Placera din handflata på din vulva och för sakta in ett finger in i din vagina (använd lite glidmedel om det skulle underlätta). Böj ditt finger så det möter främre väggen av din slida (en slags “kom hit”-rörelse). Kvinnans fysiologi i underlivet är individuell, men någonstans mellan 2-8 cm upp i slidan, kan du känna en skrovlig eller lite ojämn yta. Ytan på g-punkten känns annorlunda i jämförelse med den annars så typiska lena ytan på slidväggarna. När du är upphetsad kan g-punkten svälla, så var uppmärksam på och lär känna dess konturer och känslighet. G-punkten reagerar på pressande rörelser och ett sorts lätt tryck. Så använd det böjda fingrets rörelser för att skapa ett lätt pressande stimuli.

En g-punktsstav underlättar

För många känns det lättare att utforska och stimulera g-punkten med en sexleksak avsedd för ändamålet. En g-punktsstav eller g-punktsvibrator kan vara till stor hjälp och njutning. Applicera lite glidmedel på din leksak och (om det är en stav med böjd ände) för in den med det böjda huvudet uppåt mot främre slidväggen. Rör staven sakta och mjukt och tänk på att det kanske inte alls krävs en djup penetration beroende på var din punkt sitter i höjd. Experimentera kring hur mycket rörelse och/eller tryck du vill ha mot din g-punkt. Vissa kvinnor vill ha ett konstant tryck mot området, vissa tycker om när de känner vibrationer mot g-punkten. Men gemensamt för de flesta kvinnor som åtnjuter stimulans av g-punkten är ett fast tryck mot området. I början kan det vara en hjälp att tänka att du använder din leksak som för att “klia” på din g-punkt. Rör g-punktsstaven eller g-punktsvibratorn med korta, fasta rörelser. Variera dig mer när du väl kommit igång. Det viktigaste är inte att få en g-punktsorgasm, så stirra dig inte blind på det, utan fokusera på njutningen du får av att stimulera dig själv. För att så småningom kunna utveckla en orgasm är det bra att hålla i tanken att g-punkten behöver direkt stimulans och gärna i form av fasta rörelser och konstant tryck, eftersom själva g-punkten befinner sig cirka 1 cm under själva slidväggen.

G-punktsstav eller g-punktsvibrator är en fallosliknande atrapp med en böjd ände för att kunna stimulera slidväggen. Huvudet på staven är formad på ett speciellt sätt för att lättast kunna ha effekt på g-punkten. Hur mycket penetration som krävs är olika eftersom kvinnors individuella fysiologi kräver olika nivåer av stimuli. G-punktsstavarna är vanligtvis gjorda av de material som övriga sorters stavar, dildos och vibratorer består av, det vill säga av silikon, gelé, glas, plast eller gummi. Idag finns ett stort urval av g-punktsstavar och g-punktsvibratorer att välja mellan.

Bra samlagsställningar

När det gäller samlagsställningar för att stimulera g-punkten så är det, liksom så mycket annat inom människans sexuella upplevelser och erogena zoner, individuellt och kräver tålamod och experimenterande. Men det är lättast att komma åt g-punkten med penis i de samlagsställningar där penetrering sker bakifrån. Här kommer några tips på ställningar:

  • Kvinnan gränslar mannen och lutar sig bakåt
  • Missionären med kvinnans ben uppfällda framför mannen
  • Skedpositionen
  • Båda sittande med ansiktena mot varandra
  • Bakifrån med kvinnans axelparti lågt